Kam v Břevnově na hospodský kvíz

Kam v Břevnově na hospodský kvíz

Určitě jste zaznamenali nový fenomén pivní kultury: do hospod se nechodí jen popíjet, ale také soutěžit ve vědomostech. Kvízové večery probíhají v desítkách hospod po celé ČR a existuje dokonce několik celostátních soutěží. Zasoutěžit si můžete i v Břevnově, třeba v hospůdce Do Větru na Větrníku nebo v kavárně Únik.

Jak takový kvíz vlastně probíhá? Pravidla se mohou lišit: jednotný není ani počet členů týmu, ani počet otázek (může jich být od 50 do 500). Otázky mohou být velmi různorodé, zpravidla ale nejsou snadné. Střídá se více témat od historie a zeměpisu přes sport nebo kulturu. Hraje se zpravidla na 5 kol. Večerem provází moderátor, který čte otázky nebo je promítá na plátno či televizi a vyhodnocuje odpovědi. Na vítězný tým čeká malá odměna v podobě láhve či poukázky na konzumaci.  Platí se nevelké startovné.

Kvízy mohou pořádat specializované firmy nebo si je organizují hospody přímo, případně si jej můžete ve svém oblíbeném podniku zorganizovat sami.

A kam zajít na kvíz v Břevnově a blízkém okolí? V hospůdce Do Větru na Větrníku se kvízy konají každý sudý čtvrtek, v dubnu tedy 4. a 18. V kavárně Únik v suterénu Kaštanu se konají Quiz Nihgts také pravidelně, v dubnu to bude 11. a 25. dubna. Chytrý kvíz inzerují také v hospodě Na Markétě v Radimově ulici. Chcete-li popojít kousek dál, pak můžete zavítat do zahradní restaurace Na Klamovce nebo do Pivovaru Bubeneč, The PUB v Dejvicích, do Libockého pivovaru nebo do restaurace Na Kotlářce.

Vybírat můžete také podle pořadatelů. K nejznámějším patří Party kvíz, PubQuiz, Na kvíz, Hospodský kvíz nebo Chytrý kvíz.

Zuzana