Do Pyramidy za kulturou, gastronomií i sportem

Do Pyramidy za kulturou, gastronomií i sportem

Pyramida je důkazem, že hotel nemusí být jen noclehárna pro turisty, ale může být centrem místního společenského a kulturního života. Nepřehlédnutelná dominanta Břevnova, jedna ze dvou brutalistních staveb v naší čtvrti (druhou je poliklinika Pod Marjánkou), má místním obyvatelům co nabídnout.  Kino s kavárnou, restaurace, bazén, sauna, fitko či masáže, to vše jsme na vlastní kůži vyzkoušeli. 

Kino Dlabačov hraje i čtyřikrát denně od nejnovějších filmových hitů po klubové filmy a dokumenty, občas hostí i divadlo. V kinokavárně spustili od října nový koncept, založený na poctivém točeném pivu a kvalitním občerstvení.  Hotelová restaurace vaří celý den od snídaní po večeře, kromě toho můžete každý pátek zajít na tematické bufetové večeře, zaměřené vždy na jednu kuchyni (mexickou,  asijskou). Cena za All you can eat Live cooking je 590 Kč. Utajeným pokladem je sportovní komplex. Bazén má sice pouhých 11 metrů, ale teplota vody i vzduchu 28 stupňů, palmy a lehátka vám to vynahradí. Sauna pro deset osob, která je otevřena každý den již od 7 hodin ráno, má i venkovní chladicí bazének. Nevelká posilovna má výhled do bazénu. V nabídce je i několik druhů masáží. Ceny všech služeb jsou příznivé, je možné koupit i zvýhodněnou permanentku.

O to víc nás mrzí, jak vypadá okolí hotelu: rozpadající se dlažba, nevzhledné tůjkové záhonky. Zjišťovali jsme, kdo může zjednat nápravu. Pozemek je ve vlastnictví České republiky, spravovat jej má tedy Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Úřad nám ale sdělil, že chodník je stavba, nikoli pozemek, a tudíž by ji měl spravovat vlastník stavby. Ředitel hotelu nás ujistil, že s úřadem jednají a věří, že dojde k brzké rekonstrukci, ať už na náklady státu nebo hotelu.  Věříme, že k tolik potřebné rekonstrukci skutečně dojde a že při té příležitosti bude obnovena také žulová fontána od architektů Nedy a Miroslava Cajthamlových.  Fontána je v takovém stavu, že většina kolemjdoucích si jí nevšimne. Zkuste ji najít, až půjdete kolem!

Fontána dřív
Současný stav fontány
Socha růže přátelství a míru



Zuzana

Leave a reply