V Břevnově se otevřou jednodenní restaurace

V Břevnově se otevřou jednodenní restaurace

V sobotu 18. května se koná další ročník Restaurant day, svátku jednodenních restaurací.  Kdokoli si může otevřít restauraci podle svého gusta. Komunitní akce připravovaná lidmi pro lidi, se koná už po desáté. Návštěvníci se můžou se těšit na sousedská setkání, gurmánské zážitky a šetrné nákupy i na doprovodný kulturní program.

V Břevnově se otevřou hned čtyři pop-up restaurace. Zúčastní se jak zkušení restauratéři, tak úplní nováčci. Jak vybrat, kam se v sobotu vydat? My doporučujeme navštívit všechny – spojíte tak ochutnávku s příjemnou procházkou. Všechny nabídky jsou lákavé, posuďte sami:

ROMANTICKÝ DVOREK VE ŠLIKOVĚ ULICI 41    

Tento dvorek ve vnitrobloku, který patří do památkové zóny Tejnka, je ikonou pop-up restaurací.  Každoročně se tady Břevnováci setkávají nad výbornými koláči, quichi, kávou, vínem i bublinkami. Otevřeno bude od 12 do 20 hodin. Letošní ročník bude mít trpký nádech – v těsném sousedství byla vykácena veškerá zeleň a chystá se zde masivní výstavba.

JAPONSKÉ SPECIALITY V KOMUNITNÍM CENTRU NESEDÍM, SOUSEDÍM

K oblíbeném „kácéčku“ spojili Restaurant day s oslavou sedmých narozenin centra. V Nesedím, sousedím budou připraveny nejen na japonské speciality, alkoholické i nealkoholické drinky, ale také trh lokálních výrobků, swap oblečení a bazárek. Pro děti chystají loutkové představení a na závěr zahraje i sousedský orchestr. To vše od 12 do 18 hodin na rohu Satoriovy a Anastázovy ulice.

SOUSEDSKÁ KAVÁRNA U TOČNY KRÁLOVKA

Na předzahrádce na adrese Šlikova 1 nedaleko konečné tramvaje 23 se můžete těšit na kavárnu sousedek a sousedů ze Šlikovky. Čeká na Vás káva, koláč, polévka a na odvážné pálenka. Otevřeno bude od 10 do 15 hodin.

KOMUNITNÍ PŘÍRODNÍ ZAHRADA V JUNÁCKÉ

V zahradě domu v Junácké 17 je Restaurant Day také poprvé. V čase mezi 14. – 18. hodinou budete moci navštívit dvorek s komunitní přírodní zahradou, na kterou jsou místní právem pyšní.  Kromě domácího občerstvení vás potěší prodejní výstava výtvarných prací obyvatel domu a sousedský blešák.

Mapku míst konání najdete zde.

Odkazy:

Událost Živé město:

https://www.facebook.com/events/422315960483244

Výstavba ve vnitrobloku:

https://tejnka.cz/kauzy/zaverka

Nesedím, sousedím:

Daniela