Veřejné projednání studie úpravy Ladronky

Veřejné projednání studie úpravy Ladronky

Radnice Prahy 6 má hotovou studii pro rozšíření bruslařských drah přesně tím nevhodným způsobem, proti kterému se místní opakovaně ohradili.
Vedení radnice zaznamenalo zájem o naší petici – Ondřej Kolář, starosta Prahy 6 se s námi sešel a během schůzky přijal naše argumenty a projevil vůli hledat alternativní řešení. Podpořil i náš návrh, aby plán úprav vznikl na základě řádné participace, pro kterou má Praha 6 svého odborníka Jindřich Pinc.
Ke scůzce nás následně vyzval i zodpovědný radní Roman Mejstřík, zároveň zveřejnil dlouho slibovaný termín veřejného setkání – 14. 6. od 18:00 v restauraci Usedlost Ladronka. Podle předpokladů nejde o diskusi s cílem zjistit názory a potřeby místních, ale o projednání studie proveditelnosti. Přesto si zapište do kalendáře a přijďte zástupcům Prahy 6 říct svůj názor.
Podpisy pod peticí přibývají, při prvním součtu z části podpisovým míst jsme se dostali nad číslo 500. Podepisovat můžete dále na podpisových místech, případně sbírat na vytištěný arch. Upozorňujeme, že U Marjánky na statku má dočasně zavřeno z technických důvodů.
V médiích jsme zachytili, že Ladronku si vyhlídla i Kateřina Neumannová, která by tam chtěla přesunout běžkařský areál z Chuchle. Objevil se i návrh na zřízení zasněžovaní jižního svahu.
Rada MČ Praha 6 schválila zákaz provozování přepravníků na území Prahy 6. Zdá se že Segwaye na Ladronce nebudou mít dlouhého trvání.


Další informace: http://probrevnov.cz/2017/05/22/petice-ladronka-pro-vsechny/

Daniela

Leave a reply