Jarní cyklovýlet z Břevnova do Dobřichovic

Jarní cyklovýlet z Břevnova do Dobřichovic

Členové našeho spolku se podílejí o své tipy na výlety po Břevnově a okolí. Tento měsíc pokračujeme cyklovýletem do jednoho z nejkrásnějších městeček v okolí Prahy – do Dobřichovic. Nejrychlejší cesta z Břevnova na vltavskou cyklostezku je ukázaná zde na mapě:

Tato cesta na začátek cyklostezky u smíchovského Lihovaru je určitě tou nejrychlejší a nejplynynulejší. Člověku však nesmí vadit, že jede v provozu. Zvolíte-li ale pro výlet například neděli, aut na cestě potkáte minimálně. Na Smíchově jen pozor na tramvaje, ale dobře se dá jet i v jejich dráze. Tuto cestu mám ozkoušenou na silničním kole.

Část začínající na cyklostezce u Lihovaru jsem zaznamenal na této mapě

Až na pár krátkých úseků jedete mimo provoz kontinuálně až do Dobřichovic podél Vltavy a následně Berounky. Po cestě můžete pozorovat vegetaci probouzející se ze zimního spánku ale také nové stavby jako například rostoucí novou čvrť na druhém břehu řeky v Modřanech.

V cíli v krásných Dobřichovicích, něco přes hodinu od Lihovaru, si můžete naplánovat oběd ve výborné asijské restuaraci The Place, kterou jsme měli to potěšení otestovat. Doporučujeme například udon nudle nebo pad thai. Nebudete litovat. Pokud vám zbyde energie po jídle a prozkoumání Dobřichovic, můžete se vydat stejnou cestou zpátky: cesta do kopce ze Smíchova na Břevnov vám bude odměnou. Můžete ale i sednout na vlak, v Praze přestoupit na metro a jím se dostat až na Petřiny, odkud je to do Břevnova po rovině nebo i z kopce.
Šťastnou cestu!

Benjamin



	
Zuzana