Zažít Břevnov jinak posedmé

Zažít Břevnov jinak posedmé

Sobota 21. září od 13 hodin | poliklinika & okolí

Třetí zářijovou sobotu doražte před polikliniku. Dáme si něco dobrého k jídlu i k pití. Bude na co koukat i co poslouchat. Probereme budoucnost naší čtvrti. Zasoutěžíme si a necháme naše děti dovádět i tvořit. Vylezeme na střechu polikliniky. Vyfotíme se.

Vedle známých břevnovských tváří dostanou velký prostor témata, která lidi ve městě zajímají čím dál tím víc – péče o veřejný prostor, městská zeleň, komunitní aktivity a udržitelný rozvoj. Jak se to odrazí v programu? Chystáme několik aktivit, která vás inspirují …

Vůbec poprvé proběhne květinová burza se semínkovnou, kam můžete přinést své přebytečné květiny, semínka a výpěstky ze zahrádky nebo si naopak odnést domů zelené potěšení.

Sdružení Ekodomov se vám bude celé odpoledne věnovat s otázkami udržitelnosti a uspořádá workshopy pro děti i dospělé. A co se bude řešit? No přece kompost, žížaly nebo hlína! Letošní ZBJ necháme navíc parádně zakořenit, protože se během sousedského odpoledne vypravíme vysadit strom. Říkáte si proč? Nejen, že po sobě něco hezkého zanecháme, ale také vám během odpoledne poradíme, jak na to. Pokud na vašem oblíbeném místě chybí kousek zeleně, nechte se na ZBJ přesvědčit, že to stojí zato. Nápoje budeme letos servírovat výhradně do vratných kelímků, které laskavě zapůjčí Břevnovský klášterní pivovar. Na ZBJ udáte i pořídíte všechno! Jako každý rok doražte s věcmi, které už se vám doma nehodí – knížky, oblečení, domácí potřeby ale i drobný nábytek.

To vše si najde své nové majitele, které přivítá 
antikvariátblešák a bazar oblečení. Chystá se také burza hraček, kterou připraví břevnovské děti. Zapojte se také a přineste hračky, ze kterých už vaše děti vyrostly.

DOPORUČEJEM NEPODCENIT SOUTĚŽE!

Nejlepší břevnovská pomazánka – Přineste svou nejlepší pomazánku a nebojte se vyhrát respekt sousedů! Partnerem soutěže je oblíbený obchod Moje Kredenc, který věnuje skvělé pečivo na soutěžní ochutnávku a krásné dary pro vítěze! Zástupci obchodu také stanou v porotě.

Břevnovský voříšek – Máte doma toho nejvěrnějšího kamaráda? Vyhrajte spolu cenný titul Břevnovského voříška. Soutěž proběhne ve spolupráci s obchodem DogsDream, který věnuje ceny pro vítěze a dobroty pro zúčastněné psy.

Běh do schodů – Děti i dospělí, prověřte znovu svou zdatnost v proslulém běhu. Park se spletitou cestou naproti poliklinice bude výzvou pro všechny závodníky i letos. Troufnete si? :-)

PROGRAM

Během odpoledne vystoupí žáci ZUŠ Jana Hanuše se svým tanečním a hudebním programem. Mezi Během do schodů a Břevnovským voříškem nás občerství dětský orchestr Fú Fú band a pěvecký sbor Tralalom. Jakub Zeman předvede ukázky umění japonského meče. Dvakrát během odpoledne proběhne Výprava na střechu polikliniky – připojte se k architektu Michalu Volfovi ze spolku Pro Břevnov, který vás provede budovou polikliniky až na střechu s nezapomenutelným výhledem. Před závěrečnou výpravou za výsadbou stromu vznikne další Společná fotka Břevnovanů. K vidění budou také ukázky tance, které připraví Taneční škola Astra

JÍDLO & PITÍ

Těšte se na svěží nabídku Bistro 8 nebo na řecké speciality, které servíruje pan Konstantinos z oblíbeného obchodu Greek Life. Pivo bude točit Břevnovský klášterní pivovar a nápojové menu nabídne také Kavárna Únik. Maminky dětí z předškolního Klubu Hnízdo vám upečou své Palačinky od maminky. Kávu a sladké občerstvení přiveze Růžový transportér.

DÍLNY

Letos budete mít co dělat, abyste stihli obejít všechny dílny. Nenechte si uniknout ani jedinou, protože všechny budou jedinečné. Sdružení Ekodomov uspořádá ekologické dílnyPapírníci vás naučí vyrobit si vlastní záložku nebo sešit. Celou sadu aktivit pak chystá KC Nesedím, sousedím, které zve k návštěvě Přešívárny a výtvarných dílen. Děti se každoročně mohou těšit na dílnu papírových hrátek, kterou otevírá Studio Paleta.  Výtvarnou dílnu “To je radosti pana Matisse“ připraví Ateliér KaštanMalování mandal si budete moci vyzkoušet ve stánku Ornamentic. V rámci stánku s dětskou burzou pak přijďte kout kreativní Pikle se stejnojmennou značkou českých hraček.

STÁNKY & OBCHODY

Tešíme se na nakladatelství a dobročinný obchod Cesta domů, který znáte z Bělohorské. Své textilní výrobky bude prodávat Evulekotule a jihoamerické náhrdelníky vám představí značka Fuego.

AKTIVITY PRO DĚTI (a jejich rodiče)

Vedle spousty dílen se vypravte do stánku KC Nesedím, sousedím, kde se otevře klub rodičů a dětí Dvorek nebo polaroidová Fotobudka,odkud si můžete odnést živou památku na sousedské odpoledne.

klotylda markova

Leave a reply