Realizace projektů z Nápadu pro Šestku

Realizace projektů z Nápadu pro Šestku

Radnice MČ Prahy 6 vyhlásila již třetí ročník projektu Nápad pro Šestku. Projekt umožňuje veřejnosti zapojit se do úprav veřejných prostranství. Z návrhů, podaných občany, je vždy deset vybráno ve veřejném hlasování k realizaci.První ročník byl vyhlášen v roce 2017.

Jedním z vítězů byl i projekt na úpravu zanedbaného břevnovského parčíku, zvaného Plivátko. Jistě jste si všimli, že ani po dvou letech se na Plivátku nic nezměnilo. To není příliš povzbudivé pro případné další zájemce o účast v projektu. Zeptali jsme se proto navrhovatelů, co je nového.

Zde vám přinášíme jejich odpověď:

Plivátko ještě žije! aneb Projekt revitalizace Plivátka před realizací

Ano je to tak, Plivátko stále žije, jak znělo motto party Břevnováků, kteří spolupracují na projektu revitalizace části parku u Plivátka. Zdánlivě se poslední rok s projektem, který uspěl v hlasování v rámci participativního rozpočtu MČ Praha 6 nic nedělo, ale opak je pravdou.

Současnou situaci lze shrnout takto:

a) stavební povolení se blíží ke svému schválení
b) zakládá se Spolek Plivátko, který bude zajišťovat komunikaci s MČ Praha 6
c) projekt bude ještě před realizací naposledy představen veřejnosti. Stane se tak, jak jinak, opět na Plivátku, a to formou sousedského setkání. Plivátko uklidíme, představíme finální návrh úprav a něco dobrého pojíme. Termín akce je úterý 4. června. Všichni zájemci o projekt jsou srdečně zváni.

Další informace najdete na webových stránkách  nebo na facebooku Plivátka .

Podívejte se na projekt budoucí podoby Plivátka:

Děkujeme kolegům ze Spolku Plivátko za informaci a těšíme se, že zanedbaný park brzy ožije. Máte-li i vy nějaký návrh, jak zlepšit své okolí, nezapomeňte se přihlásit do třetího ročníku Nápadu pro Šestku!

Daniela

Leave a reply